THAI-BOXING

Thai Boxing EmmenHet Thai-Boxing is een full-contact vechtsport. De te gebruiken wapens (van het lichaam) zijn de vuisten, ellebogen, knieën en de benen. Een Thai-Boxer wordt geleerd om iemand uit te schakelen. Dit kan door een knock-out te forceren op het hoofd of d.m.v. het stoten of trappen naar het lichaam of op de benen. Vooral de zogenaamde “low kicks”, die op de bovenbeenspier belanden, hebben een bijzonder effectieve en pijnlijke uitwerking. Bij herhaald contact kan de tegenstander niet op de benen blijven staan en moet hij  soms opgeven.   Doordat men leert elkaar echt proberen te raken, moet een Thai-Boxer zich ook goed leren verdedigen. Het is een realistische manier van trainen, waarbij je techniekbeheersing, snelheid, reactievermogen, incasseringsvermogen en conditie ontwikkeld.   Dit is de methode  op basis waavan het Thai Boxing in Emmen wordt beoefend bij Garuda Gym.Thai Boxing Instructeurs bij Garuda Gym


Kim Hobers / Marc Hobers / Demi Hobers / Han Brummel /  Pascal van der Brink (niet op de foto: Burak Kunt , Jan-Alber Meursing en Denise Konijn)


Onderstaand enkele actiefoto's van wedstrijdvechters van Garuda Gym tijdens Emmen Fight Night

_JOB6202
_JOB6436
_JOB6601
_JOB5689
_JOB3944-bewerkt
_JOB9873

Thai Boxing trainingen  in Emmen


Bij Garuda Gym worden de Thai-Boxing trainingen al meer dan 30 jaar gegeven door Marc Hobers. Hij is voor het Thai-Boxing veel in Thailand geweest en onderhoud nog steeds nauwe banden met personen die zich in Thailand professioneel met het Thai-Boxing bezig houden. Zijn leerlingen hebben over de hele wereld gevochten en biedt die kans nog steeds aan getalenteerde vechters binnen de school. Er kan zowel recreatief als wedstrijdgericht worden getraind, vanaf 6 jaar tot op oudere leeftijd voor zowel mannen als vrouwen. Kom gerust eens langs om te kijken of om een proefles te volgen en ontdek de mogelijkheden die deze sport te bieden heeft.

l DSC04329 - thai boxing (11-15) - 14062019
l DSC04334 - thai boxing - 14062019
l DSC04355 - dames thai boxing
l DSC04301 - Thai-Boxing dames - 12062019
l DSC04320

Thai Boxing (muay thai) geschiedenis


Het Thai-Boxing (Muay Thai) is een oude krijgskunst die al eeuwen in Thailand wordt beoefend. Het Thai-Boxing is nu als sport in Thailand zeer populair. Het huidige Muay-Thai is indirect afkomstig uit de gewapende vechtkunst Krabi Krabong en niet ontstaan als sport. Wanneer een Krabi Krabong vechter zijn wapens niet meer had, kon hij zijn 8 andere lichaamsdelen als dodelijke wapens gebruiken, deze tak wordt Muay-Boran genoemd. Vanuit het dodelijke Muay-Boran is het huidige wedstrijd gerichte Muay-Thai ontstaan. Veel Muay-Boran technieken zijn niet meer toegestaan tijdens wedstrijden omdat deze gewoonweg te dodelijk zijn. Het werd in Thailand en de buurlanden in tijd van vrede beoefend door  soldaten en boeren. In de loop der jaren heeft het zich ontwikkeld tot één van de effectiefste vechtsporten in de wereld.


In het verleden stond Muay-Thai ook bekend als:  Mai See Sawk - Muay Pahuyuth   - Chaiaboksen   - Muay Thai  - Siamees Boksen (Siam is de oude naam voor het huidige Thailand). 


Eind zestiger, begin zeventiger jaren begonnen de Europeanen en Amerikanen zich steeds meer te verdiepen in deze sport. In deze periode is het dan ook bij ons geïntroduceerd. In dezelfde periode hebben de Japanners het ook gekopieerd en zo is het kick-boxing ontstaan.  In Thailand is het Thai-Boxen een manier voor de boxers om hun geld mee te verdienen door deelname aan gevechten in de bekende stadions in Bangkok, de hoofdstad van Thailand.

Onderstaand enkele foto's van Kim en Demi Hobers op jongere leeftijd tijdens hun training in Thailand

TERUG NAAR:  GEVECHTSSPORTEN