TAEKWONDO

Senioren (14 +)

TAEKWONDO

Donderdag

19.00-20.30

€ 30,- p/mnd

INFORMEER OF MAAK EEN AFSPRAAK VOOR EEN PROEFLES EN GA NAAR: CONTACT

Onderstaande video geeft een indruk van de Taekwondo training bij Garuda Gym

Taekwondo bij Vechtsportschool Emmen 

Garuda Gym


Taekwondovechters vallen op door de dynamische beenbewegingen, wervelende aanvallen, spectaculaire ontwijkmanoeuvres en tegenaanvallen die  elkaar in een snel tempo opvolgen. Taekwondo is een stijlvolle en veelzijdige vechtsport.  In Azië maar ook in Europa neemt de populariteit van Taekwondo steeds verder toe. Een sport die  aantrekkelijk is voor zowel mensen die recreatief als wedstrijdgericht willen trainen.


Taekwondo komt uit Korea en heeft In het jaar 2000 de Olympische status gekregen.

In Emmen kan men  bij  Garuda Gym een poging doen om via het Taekwondo op de Olympische Spelen tercht te komen.


Taekwondo, een Olympische wedstrijdsport


Taekwondowedstrijden worden gevochten  met volledige bescherming; bodypantser, hoofd- been en armbescherming. De traptechnieken worden full-contact op het pantser geplaatst. De punten (rake traptechnieken) worden geteld door een electronisch puntensysteem. In de speciale schoenen bevinden zich sensoren die de treffers doorgeven aan de computer van de officials. Voor de toeschouwer levert het een dynamisch kijkspel op.Taekwondo, de training


Bij Taekwondo  ligt het accent  op de voeten en de benen. Een goede uitvoering vereist de nodige inspanningen. Tijdens het uitvoeren van de vele traptechnieken sta je regelmatig op één been. Van het evenwichtsvermogen wordt daarom nogal wat gevraagd.  Verder wordt er veel aandacht besteed aan mentale training, souplesse, snelheid en kracht. Dan ontstaan de zeer gecontroleerde en vaak hoge trappen die voor Taekwondo zo kenmerkend zijn.

 Frank Lefeber Nederlands Kampioen Taekwondo


Op zondag 18 januari 2015, vonden in Almere de jaarlijkse Nederlandse kampioenschappen Taekwondo plaats onder auspiciën van de Nederlandse Taekwondo Bond. Voor Garuda Gym Emmen deed Frank Lefeber mee in de A-klasse tot 87 kg. Frank is de eerste  die Nederlands Kampioen Taekwondo is geworden voor een school uit Emmen. Hij traint sinds 2008 bij Garuda Gym onder leiding van Allan Pinontoan uit Hoogeveen, zelf meervoudige Nederlands en Europees Kampioen. Allan maakte jarenlang deel uit van de Nederlandse selectie was nog een periode assistent bondscoach.


                                              Foto: links Allan / rechts: Frank


onderstaande video geeft een indruk van de effectiviteit van Taekwondo

 TERUG NAAR:  GEVECHTSSPORTEN