AIKIDO

Kids beginners (6-14)

AIKIDO

Dinsdag

17.30 - 18.30 uur

Kids gevorderd (8-14)

AIKIDO

Donderdag

18.30 - 19.30 uur

Senioren (vanaf 15 +)

AIKIDO

Vrijdag

20.15 - 21.30 uur

Aikido Emmen


Aikido is  een moderne Japanse krijgskunst die je leert te begrijpen door het te doen en het te ervaren. In essentie gaat Aikido er eigenlijk van uit, dat er altijd wel iemand is die fysiek sterker is dan jou. Hierdoor maakt men bij Aikido  geen gebruik van kracht tegen kracht  en kan men het tot op hoge leeftijd blijven beoefenen. Aikido ontwikkelt o.a. lenigheid, coördinatie, concentratie en verbetert het zelfvertrouwen en is geschikt als zelfverdediging.


Een Aikidoka haalt zijn tegenstander, door de kracht van de aanval met effectieve en vloeiende bewegingen, uit zijn evenwicht. Zo kan hij hem/haar zonder veel moeite  controleren, net zolang dat deze zich realiseert dat vechten geen zin heeft.   Voor het Aikido in Emmen kan men tercht bij Garuda Gym.

Onderstaande video geeft weer wat het aikido inhoud

Het beoefenen van Aikido


Een Aikidoka probeert zijn lichaam altijd te ontspannen. Slechts een lichte span-ning die het mogelijk maakt op alles snel en soepel te kunnen reageren. Hier lopen we gelijk tegen een moeilijk punt aan, hoe blijf je namelijk ontspannen in een conflict situatie?  Sommige mensen verkrampen zelfs helemaal wanneer ze in een conflict situatie terecht komen. En hoe kun je zonder kracht sterker zijn dan een fysiek sterkere aanvaller? Door het beoefenen van Aikido krijg je antwoorden op al deze vragen. Een belangrijk punt bij Aikido is het aanleren van nieuwe efficiënte bewegingen, greep- en werptechnieken en vooral het afleren van oude reflexen. Bij Aikido ligt de nadruk niet op het competitie-element, zoals in andere krijgskunsten en sporten, maar de beoefenaar traint zijn of haar lichaam en geest.Aikido wordt zowel bewapend als onbewapend beoefend. Bewapend wordt gebruik gemaakt van een houten zwaard, stok en mes. Het gebruik van deze wapens wordt echter alleen gebruikt als lesinstrument om bepaalde basisprincipes uit te leggen en leren te begrijpen.

Aikido, geschiedenis


Aikido wordt beschouwd als  één van de meest subtiele en verfijnde krijgskunsten.  Aikido betekent letterlijk methode of weg (do) voor de coördinatie of harmonie (ai) van levenskracht (ki). Het is een speciale krijgskunst die door Meester Morihei Ueshiba (1883-1969), later "O-Sensei" genoemd, werd ontwikkeld. Het is samen-gesteld uit de technieken van de Japanse Samoerai, Jiu Jutsu, Ken Jutsu, verschil-lende filosofische en religieuze tradities.

Aikido demo van leraar Henk Hidding:

TERUG NAAR:  GEVECHTSSPORTEN