KARATE

Karate bij Vechtsportschool Emmen

Garuda Gym


Kyokushinkai karate (ook wel Kyokushin karate of simpelweg Kyokushin) is net als andere karatestijlen, een van oorsprong Japanse vechtkunst. De uitvinder van deze stijl is Masutatsu Oyama. Karate op zich is een van traditioneel Chinees kempo afgeleide gevechtskunst uit China, die in Okinawa en later in Japan verder is  ontwikkeld. Dit de  vorm  van karate die bij Vechtsportschool Emmen wordt beoefend bij Garuda  Gym.

Kids  (6-13)

KARATE

Dinsdag

18.30 - 19.30 uur

 € 20,- p/mnd

Senioren  (14+)

KARATE

Zaterdag

10.00 - 11.30 uur

€ 30,- p/mnd

INFORMEER OF MAAK EEN AFSPRAAK VOOR EEN PROEFLES EN GA NAAR: CONTACT

Karate  geschiedenis


In 1953 richtte Masutatsu Oyama de Kyokushinkai op.  De betekenis van Kyokushinkai is: •Kyoku = het uiterste & •Shin = waarheid. Kyokushinkai staat bekend als de hardste en vrijwel de enige officiële vorm van "full contact" karate. Het is een volwaardige karatestijl waarin de onderdelen kihon, kumite, kata   en tameshiwari, alle verplichte onderdelen bij examens zijn. Kyokushinkai kenmerkt zich door gedisciplineerde en geestdriftige beoefening. Traditioneel wordt de 'Fighting Spirit' (Kokoro), het Bushido en de dojo-kun in de authentieke dojo dan ook zeer hoog aangeschreven. Het gevecht zelf vormt het zwaartepunt van deze karatestijl. Kyokushinkai staat ook wel bekend als 'Worlds hardest karate'.

25x DSC0 - 09072022 - Kyokushinkai Karate - senioren - 25 stuks
23x DSC04786 - 05072022 - Kyokushinkai Karate - kids - 23 stuks

Karate voor jeugd en senioren bij Vechtsportschool Emmen 

Garuda Gym


Bij Vechtsportschool Emmen - Garuda Gym wordt  Kyokushinkai karate gegeven  in 2 groepen. Voor de leeftijd vanaf 6 jaar t/m 12 jaar op de dinsdagavond en vanaf 13 jaar en ouder op de zaterdagochtend. In de trainingen wordt de  basis gelegd voor deze harde karatestijl.

Op zaterdag 30 januari 2016 is Mike Severijnse (midden) geslaagd voor zijn 1e dan (zwarte band) in het Kyokushin karate. Dit examen is afgenomen in Sliedrecht in de Honbu Dojo van de IBK onder toezicht van Jan de Bruin (links) (9e dan Kyokushin karate.  Rechts op de foto, zijn trotse vader en leraar bij Garuda Gym, Jeroen Severijnse (3e dan).

Onder leiding van Jeroen Severijnse worden de karateka's uitgebreid getraind in het kyokushinkai karate. Onderdeel van de lessen zijn buitentrainingen, deelname aan nationale seminars, breektesten en examenvoorbereiding in de basistechnieken.

TERUG NAAR:  GEVECHTSSPORTEN