TAI JUTSU

Tai Jutsu Emmen

 

Voor mensen die op zoek zijn naar een allround zelfverdedigingskunst, biedt Tai-Jutsu het antwoord. Dit door de mix van alleen de effectieve technieken uit het staande gevecht, overname- en bevrijdingsgevecht en het gevecht op de grond. Alle situaties die je in een onverwacht gevecht op straat ook kunt tegenkomen.

 

Tai-Jutsu, is een krijgskunst die elementen bevat uit Judo (worpen en klemmen), Aikido (roterende bewegingen), Jiu-Jitsu (verwurgingen en bevrijdingen) en Karate (trappen en stoten). Tai-Jutsu is zeer effectief . Deze kunst beperkt zich tot de efficiƫntste technieken om je zelf te kunnen verdedigen. In Emmen kan men voor het Tai Jutsu terecht bij Garuda Gym.

Tai Jutsu geschiedenis

 

Tai-Jutsu behoort tot de oudste krijgskunsten van Japan. Budosporten als judo, karate, aikido etc. zijn uit deze zogenoemde moederkunst ontstaan. Veel technieken die tegenwoordig in deze sporten worden gebruikt zijn terug te vinden in het Tai-Jutsu. Tai-Jutsu betekent in het Japans: "Kunst van het Lichaam".

Tai Jutsu Emmen voor wie?

 

Tai-Jutsu is echter voor jong en oud, man en vrouw, dus technieken worden aangepast, zodat diegenen die mindere kracht bezitten, zich ook kunnen verweren, maar dan meer gericht op de kracht van de tegenstander en de wetten van de natuur. Bij Garuda Gym kan men vanaf 14 jaar terecht voor Tai Jutsu o.l.v. Richard Geerts en Thijs Kroezen.

onderstaande video geeft een indruk van het Tai Jutsu bij Garuda Gym

TERUG NAAR: GEVECHTSSPORTEN