TAEKWONDO

Onderstaande video geeft een indruk van de Taekwondo training bij Garuda Gym

Taekwondo Emmen

 

Taekwondovechters vallen op door de dynamische beenbewegingen, wervelende aanvallen, spectaculaire ontwijkmanoeuvres en tegenaanvallen die elkaar in een snel tempo opvolgen. Taekwondo is een stijlvolle en veelzijdige vechtsport. In Azië maar ook in Europa neemt de populariteit van Taekwondo steeds verder toe. Een sport die aantrekkelijk is voor zowel mensen die recreatief als wedstrijdgericht willen trainen.

 

Taekwondo komt uit Korea en heeft In het jaar 2000 de Olympische status gekregen.

In Emmen kan men bij Garuda Gym een poging doen om via het Taekwondo op de Olympische Spelen tercht te komen.

 

Taekwondo, een Olympische wedstrijdsport

 

Taekwondowedstrijden worden gevochten met volledige bescherming; bodypantser, hoofd- been en armbescherming. De traptechnieken worden full-contact op het pantser geplaatst. De punten (rake traptechnieken) worden geteld door een electronisch puntensysteem. In de speciale schoenen bevinden zich sensoren die de treffers doorgeven aan de computer van de officials. Voor de toeschouwer levert het een dynamisch kijkspel op.

 

 

Taekwondo, de training

 

Bij Taekwondo ligt het accent op de voeten en de benen. Een goede uitvoering vereist de nodige inspanningen. Tijdens het uitvoeren van de vele traptechnieken sta je regelmatig op één been. Van het evenwichtsvermogen wordt daarom nogal wat gevraagd. Verder wordt er veel aandacht besteed aan mentale training, souplesse, snelheid en kracht. Dan ontstaan de zeer gecontroleerde en vaak hoge trappen die voor Taekwondo zo kenmerkend zijn.

Frank Lefeber Nederlands Kampioen Taekwondo

 

Op zondag 18 januari 2015, vonden in Almere de jaarlijkse Nederlandse kampioenschappen Taekwondo plaats onder auspiciën van de Nederlandse Taekwondo Bond. Voor Garuda Gym Emmen deed Frank Lefeber mee in de A-klasse tot 87 kg. Frank is de eerste die Nederlands Kampioen Taekwondo is geworden voor een school uit Emmen. Hij traint sinds 2008 bij Garuda Gym onder leiding van Allan Pinontoan uit Hoogeveen, zelf meervoudige Nederlands en Europees Kampioen. Allan maakte jarenlang deel uit van de Nederlandse selectie was nog een periode assistent bondscoach.

 

Foto: links Allan / rechts: Frank

 

onderstaande video geeft een indruk van de effectiviteit van Taekwondo

TERUG NAAR: GEVECHTSSPORTEN